Početna / Regija Hercegovina

Regija Hercegovina

U njoj se, kao nigdje drugdje, dodiruju nebo i zemlja stvarajući jarku svjetlost neobičnih boja, koja taj kraj čini gotovo mističnim. Zahvaljujući njezinim prirodnim ljepotama, ugodnoj klimi, obilju sunca i vode, ubraja se u jednu od najpoželjnijih regija jugoistočne Europe.

“Njezini pejzaži neodoljivo podsjećaju na hrvatsku Istru ili francusku Provansu. Po načinu života vrlo je slična susjednoj Dalmaciji.Mnogo toga podsjetit će vas i na ostale mediteranske krajeve- od Španjolske do Grčke.

 

Ali ona je opet drugačija, jedinstvena i neponovljiva jer ju je Bog obdario tolikom raznolikošću kakvu je teško susresti na tako malom prostoru. Mnogi je doživljavaju kao zemlju kamena i sunca, rijeka, vinograda, smokava i duhana, pršuta i meda...

 

Na nju podsjeća miris ljekovitog bilja i pjesma zrikavaca, okus janjenćeg mesa i planinskog sira. Nju zapljuskuje Jadransko more i biju vjetrovi s bosanskih planina. U njoj se, kao nigdje drugdje, dodiruju nebo i zemlja stvarajući jarku svjetlost neobičnih boja, koja taj kraj čini gotovo mističnim.

 

Zahvaljujući njezinim prirodnim ljepotama, ugodnoj klimi, obilju sunca i vode, ubraja se u jednu od najpoželjnijih regija jugoistočne Europe. Vjerojatno je zato mnogi nazivaju i njezinom Kalifornijom. “
„Hercegovina zemlja svjetlosti“  (Pervan, Skoko, Ljubičić)